Wegwerphandschoenen

By | March 21, 2021

Wegwerphandschoenen

Wegwerphandschoenen

Omschrijving: Medische handschoenen worden vaak gebruikt tijdens medische procedures en medische onderzoeken om kruisbesmetting tussen artsen en patiënten te voorkomen. Deze handschoenen bevatten rubber, latex of plastic in hun vingers, waardoor wordt voorkomen dat vloeistof of deeltjes op de huid van de patiënt worden overgedragen. Dit soort handschoenen, ook wel handschoenen na ontslag of post-patiënt genoemd, kan na gebruik worden weggegooid. De meest voorkomende soorten wegwerphandschoenen zijn de nitril wegwerphandschoenen, de polyurethaan wegwerphandschoenen en de latex wegwerphandschoenen. Ze kunnen ook op dieren worden gebruikt. Wegwerphandschoenen zorgen niet alleen voor de veiligheid van gezondheidswerkers, maar maken het diagnosticeren van de ziekte ook gemakkelijker voor artsen en verpleegkundigen.

Toepassingen: Wegwerphandschoenen zijn er in vele varianten voor verschillende toepassingen, functies en vereisten. Nitrilhandschoenen voor eenmalig gebruik zijn bijvoorbeeld nuttig bij het bereiden van voedsel door de overdracht van biologische gevaren zoals pathogene bacteriën en virussen, chemicaliën zoals zuren en alkalische oplossingen, oliën en oplosmiddelen te voorkomen. Evenzo zijn wegwerphandschoenen van polyurethaan nuttig bij huishoudelijke taken zoals schilderen, schoonmaken en voedselbereiding. Evenzo worden wegwerphandschoenen van latex aanbevolen voor het mengen van oplosmiddelen en chemicaliën in het laboratorium.

Typen: Er zijn momenteel twee hoofdtypen wegwerphandschoenen beschikbaar: de optie poedervrije handschoen en de optie poeder- en papierloze handschoen. Bij de optie poedervrije handschoen bevatten de handschoenen een poeder dat bacteriën en andere micro-organismen op afstand houdt; daardoor wordt besmetting tot een minimum beperkt. Dit type wegwerphandschoenen heeft echter verschillende nadelen, zoals scheuren. Aan de andere kant zijn de handschoenen bij de optie poeder- en papierloze handschoenen papierloos, wat betekent dat ze niet met een poeder of voering worden geleverd en dat de vervuiling daarom hoog is omdat er geen voering beschikbaar is. Het voordeel van de poedervrije handschoenen is dat ze minder duur zijn dan de papierloze en vaak de voorkeur hebben vanwege hun comfort. Deze handschoenen hebben echter ook enkele nadelen, die zorgvuldig moeten worden gewogen.

Zoek meer informatie op: CleanProduct.nl