Waarom u zou moeten overwegen om elektrische auto

By | February 18, 2021

Chipperformance.nl – Veel mensen hebben me gevraagd naar het chippen van elektrische auto’s. Hoe kan het het milieu helpen? Is het legaal? Laten we eens kijken naar dit interessante stukje technologie.

Er zijn twee grote problemen met traditionele auto’s op brandstof. Ten eerste zijn ze erg duur om te gebruiken. In feite is de hoeveelheid brandstof die u gemiddeld verbruikt het dubbele van wat u aan gas uitgeeft! Daarom zijn elektrische auto’s erg zuinig en maken ze heel weinig geluid tijdens het rijden.

Maar ze produceren ook minder vervuiling.

In feite is het grootste probleem met elektrische auto’s niet zozeer de emissieaantallen als wel het gebrek aan vermogen dat de motor levert. Als je een verbrandingsmotor bestuurt, zit er veel vermogen achter de wielen. Het is voldoende om het voertuig te verplaatsen, ook al heb je maar één motor. Dus als uw voertuig niet rijdt, gaat daar alle energie die zou worden verbruikt naartoe – rechtstreeks de lucht in, wat gewoon slecht is voor het milieu.

Het verschil wordt echter nog erger doordat je eigenlijk een motor nodig hebt voor het chipsysteem van je elektrische auto. Er zit een groot mechanisch apparaat in uw auto dat u moet gebruiken om de elektromotoren van stroom te voorzien en het vermogen van de accu’s over te brengen naar de motor, enz. Dit apparaat wordt een winder genoemd. Het grote probleem hierbij is dat het apparaat in de loop van de tijd vrij vaak moet worden gerepareerd, wat betekent dat het kapot gaat.

Er is echter een alternatief voor dit alles.

Het heet een chipsysteem voor elektrische auto’s. U gebruikt in feite een apparaat om de stroom uit te schakelen, zodat u uw batterijen kunt opladen. Het voordeel hiervan ten opzichte van een motor is dat deze minder onderhoud vergt en gemakkelijk te repareren is als er iets misgaat. Het is ook veel kleiner dan een motor, dus het is gemakkelijker te installeren – het neemt niet te veel ruimte in uw auto in beslag.

Als u wilt besparen op de kosten van het chipsysteem van uw elektrische auto, moet u er zeker van zijn dat u het juiste doet. Als u een elektrisch chipsysteem gaat gebruiken dat aan uw motor is bevestigd, moet u ervoor zorgen dat uw accu leeg is voordat u deze uit de motor haalt. Zorg er ook voor dat u uw elektromotor elke keer dat u stopt een paar minuten laat draaien, aangezien dit zal helpen om een deel van de stroom uit de batterijen te halen.

Chiptuning nodig? Chip Performance is dé specialist!