Spelen in de kerk

By | March 11, 2021

Spelen in de kerk | Noorlander Orgels: Het is gebruikelijk voor kerk-organisten om het orgel te spelen met behulp van elektronische of handmatig bediende apparaten zoals toetsenborden, pedalen en drumsticks, in combinatie met de Heilige Communionistle. Deze praktijk kan worden getraceerd naar de Middeleeuwen wanneer het nodig was voor kerk-organisten om handmatige apparaten en muzikale composities te gebruiken om het koor te helpen tijdens de massale viering van Kerstmis. Daarnaast werden organen ook gebruikt tijdens het bewind van Queen Victoria om kerstliederen uit te voeren. Tegenwoordig gebruiken kerken en parochies echter zelden elektronische apparaten in de eredienst, zoals mensen de voorkeur geven aan authentieke of klassieke muziek die wordt geleverd met een natuurlijke aanraking en uitdrukking van een fluit, orgel, piano of spraakvak.

Organiseerden zijn ook bekend om het orgel te spelen in de aanwezigheid van een koor.

Het is belangrijk voor kerk-organisten om de traditionele kwaliteiten van elk instrument te leren, omdat ze hun uitvoeringen met de verschillende stemmen in een koor moeten mengen. Er zijn bijvoorbeeld bijzondere kwaliteiten van pitch en ritme vereist door een koordirecteur, terwijl een solist een goed afgestemde en in staat is om opmerkingen hoger dan C-major te spelen. Leren Hoe Kerkorganen in deze context spelen, kan de prestaties van een koren verrijken.

Een verscheidenheid aan factoren kan een koor beïnvloeden om elektronische kerkorganen in hun uitvoeringen te gebruiken of niet te gebruiken. Factoren zoals kerklocatie en demografische gegevens kunnen een groot verschil maken in de manier waarop kerkorganisaties worden gebruikt in een koor, evenals het budget en de financiën van de kerk. Een andere belangrijke overweging is het niveau en de typen muzikale genres die in een kerk worden gebruikt. Sommige kerk-organisten kennen maar een paar akkoorden, terwijl anderen mogelijk enorme kennis van akkoorden en verschillende genres hebben.

Veel koordirecteuren en kerk-organisten werken eerst als leraren voordat ze full-time kerkorganisaties zijn. Hierdoor kunnen ze training bieden aan het personeel van de kerkkoor op een reeks muzikale stijlen. Ze kunnen repetitie-sessies uitvoeren voor een kleine groep, die gunstig kan zijn voor die nieuwe kerkorganisaties die de basis willen leren van het uitvoeren van zichzelf. Andere leraren voeren trainingssessies uit met een groter koor, helpen hen het leren van evangeliemuziek, klassieke muziek of een andere muzikale stijl. Deze sessies kunnen vooral nuttig zijn voor beginners die zich misschien niet zeker weten waar het gaat om het spelen van de kerkorgel.

Zoals veel kerken krappe budgetten hebben, kan de training voor kerkorganen vrij duur zijn.

De meeste organisten zijn ook ingehuurd op contract, wat betekent dat ze op basis van perconcert worden betaald. Bij het werken als een koor-dirigent of leraar is het belangrijk voor hen om ervoor te zorgen dat ze een behoorlijke hoeveelheid tijd doorbrengen elke week. De meeste goede coaches begrijpen dat het regelmatig oefenen is een van de belangrijkste dingen die ze kunnen doen om hun eigen capaciteiten te verbeteren en ervoor te zorgen dat hun koorleden ook regelmatig oefenen, waardoor beide groepen profijt.

De financiële steun die koor- en kerk-organisten ontvangen, hangt grotendeels af van de hoeveelheid tijd en moeite die ze in hun gekozen carrière inzetten. Degenen die ervoor hebben gekozen om kerkorganisaties te worden, moeten zich inzetten voor de rol. Als ze niet klaar zijn om van harte vast te leggen aan de eisen van de rol, zullen ze niet slagen. De meeste koorbestuurders zullen hun organisten vereisen om deel te nemen aan repetitie-sessies, evenals wekelijkse aanwezigheid van de kerk. Deze toewijding is essentieel voor iedereen die een levende spelen in een lokale kerk wil maken.

Lees meer op deze webpagina: https://www.noorlanderorgels.com/