Chip Tuning Your Car voor betere prestaties

By | March 19, 2021

ECU- of elektronische besturingseenheid is de hersenen van uw auto. Het bevindt zich meestal in de motor, maar soms geïnstalleerd buitenmotor. Deze kleine kleine zwarte doos kan uw auto’s motor maken of breken. Het is dus erg belangrijk dat je vertrouwd raakt met het afstemmen van een chip.

Hoe een chip af te stemmen is alsof je moet fietsen. Kortom, chiptuning omvat de aanpassing van bepaalde factoren om de ideale pk-output, pk en koppel te krijgen. Het proces wordt ook genoemd Ecu Tuning omdat ECU staat voor de elektronische besturingseenheid. Het stelt je in feite in staat om de auto’s van auto’s, motor-efficiëntie en een zeer positieve impact op het rijcomfort te stimuleren.

Hoe een auto af te stemmen, natuurlijk geaspirateerd of turbo is niet erg moeilijk. De belangrijkste factor is om de uitlaatemissie tegen de laagste kosten te veranderen. Dit is waar de meeste prestatieschips in beeld komen. Deze prestatiekleding helpen bij het optimaliseren van de verbrandingsprocedures, de verbrandingsomstandigheden, inname- en uitlaatingssystemen en ook andere interne processen.

Hoe een auto af te stemmen, natuurlijk afgezogen of turbo is volledig afhankelijk van de motorconfiguratie.

Misschien wilt u uw vermogen verhogen en dit doen, u moet weten over de motoren brandstofinjectorschema, inactieve snelheid, gasrespons en het verbrandingskanaal. Na het kennen van al deze kunt u de timing van uw auto afstemmen. Timing is een cruciale factor voor elke motor. De timing van een voertuig wordt gedefinieerd als het precieze moment waarop een motor begint en zijn brandstof aflegt.

Timing wordt gedefinieerd als de exacte tijd waarin een motor begint en zijn brandstof aflegt. Met dat als voorbeeld, kan de betere brandstof die geschikt is voor een Ferrari een Honda Civic-Type-R, en dat betere brandstof meer geschikt is voor een Chevy Cavalier, hoewel beide auto’s dezelfde motor gebruiken. Er zijn veel tuners die u kunnen vertellen over de exacte tijden van deze processen. De timing van een voertuig wordt gedefinieerd door een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is het type rijden dat u doet. Als je meer geneigd bent om op stadsstraten te rijden, zou je het goed komen met een iets andere timing.

Aan de andere kant, als je de neiging hebt om door bergen en jungles te rijden, dan zou je moeten kijken naar ontstekingstiming voor je auto. Met dat gezegd, er is een hele nieuwe golf van enthousiastelingen die hun auto’s afstemmen en hun bougies afstemmen op een beter brandstofverbruik. Deze mensen hebben geleerd hoe ze moeten worden geïdentificeerd welke delen van een auto moeten worden geoptimaliseerd om een betere kilometers te krijgen, en ze kunnen deze kennis gebruiken om een compleet autotuningspakket te maken. Wanneer u begint met het afstemmen van uw auto, is het belangrijk dat u de juiste instructies van een betrouwbare bron krijgt, omdat de prestaties van uw auto sterk afhangen van de kwaliteit van de afstemming die u doet.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie